Astazi scriu un articol in Romana. Da, primul articol in limba Romana pe blogul meu.
Deci sa va povestesc despre Brownie Cupcakes si desigur sa va dau si reteta, creata de mine incat sa iasa extrem de fine si pufoase.
Intr-o zi de Duminica, lucram la un proiect creativ – si ce fac eu deobicei cand lucrez la un proiect creativ? Procrastinare productiva. Adica pe scurt, inventez retete de prajituri ca sa imi activez creativitatea in timp ce evit sa incep proiectul.
Iata reteta pentru 8 mini cupcakes (pentru mai multe portii, multiplicati pastrand proportiile)
Ingrediente:
- 50g Unt
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingurita smantana (20% grasime)
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita vanilie lichida
- 1 varf de cutit de sare
- 1 ou
- 2 1/2 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Intr-un vas, se amesteca cu mixerul untul, smantana si zaharul.
Apoi, se adauga cacao, vanilie si sare si se amesteca dinnou.
Se adauga un ou si se amesteca.
Se adauga faina, si se amesteca tot cu mixerul.
Crema obtinuta se va turna in forme de briose unse cu unt (eu am folosit forme de silicon). Se va turna compozitia pana la jumatatea formei iar apoi se va baga la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aprox. 15 minute. Se va verifica cu o scobitoare mijlocul unei briose – acesta trebuie sa fie mai moale decat marginea dar sa nu se lipeasca aluatul de scobitoare.
Timp de preparare: Aprox. 25 minute
La final prajitura trebuie sa iasa moale, cu o textura fina si pufoasa. Asa arata la mijloc:
Sper ca v-a placut reteta mea, si astept sa imi spuneti pareri dupa ce o incercati!