Prajitura buna cu timp de preparare scurt? Brownie Cupcakes!

Astazi scriu un articol in Romana. Da, primul articol in limba Romana pe blogul meu.

Deci sa va povestesc despre Brownie Cupcakes si desigur sa va dau si reteta, creata de mine incat sa iasa extrem de fine si pufoase.

Intr-o zi de Duminica, lucram la un proiect creativ – si ce fac eu deobicei cand lucrez la un proiect creativ? Procrastinare productiva. Adica pe scurt, inventez retete de prajituri ca sa imi activez creativitatea in timp ce evit sa incep proiectul.

Iata reteta pentru 8 mini cupcakes (pentru mai multe portii, multiplicati pastrand proportiile)

ppetmp2

Ingrediente:

  • 50g Unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita smantana (20% grasime)
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita vanilie lichida
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 2 1/2 linguri faina
  • 1/2  lingurita praf de copt

Intr-un vas, se amesteca cu mixerul untul, smantana si zaharul.

Apoi, se adauga cacao, vanilie si sare si se amesteca dinnou.

Se adauga un ou si se amesteca.

Se adauga faina, si se amesteca tot cu mixerul.

Crema obtinuta se va turna in forme de briose unse cu unt (eu am folosit forme de silicon). Se va turna compozitia pana la jumatatea formei iar apoi se va baga la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aprox. 15 minute. Se va verifica cu o scobitoare mijlocul unei briose – acesta trebuie sa fie mai moale decat marginea dar sa nu se lipeasca aluatul de scobitoare.

Timp de preparare: Aprox. 25 minute

La final prajitura trebuie sa iasa moale, cu o textura fina si pufoasa. Asa arata la mijloc:

image1

 

Sper ca v-a placut reteta mea, si astept sa imi spuneti pareri dupa ce o incercati!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s